DV Videk, Brdovec, područni objekt Januševec

utorak 07.rujna 2021.,
 

nazočili su članovi i predsjednica Sindikata Iskra VP

Sastanak na poziv povjerenice DV Videk, gđe. Tanje Ključarić i članova, održan je u 16.45. Trajao je do 19.30.

Teme vezane uz satnicu rada zaposlenika, a naročito odgojitelja i

dalje je top tema.

Edukacija članova, odgovaranje pitanja vezano na konkretne situacije (obračun plaća, plaćanje prekovremenih sati, načine davanja stimulacije za vođenje programa i naknade za napredovanje u struci koja se veže uz koeficijent, protokoli postupanja pri raznim situacijama), savjetovanje i izmjena informacija.

Dogovoreni su konkretni koraci u rješavanju nepravilnosti.

Hvala na gostoprimstvu i pre pre finim kiflićima


8. i 9. rujna posjetili smo Dugi Rat, Trogir,

Vodice, Tribunj i Zadar.

Prvi puta uz predsjednicu i tajnika sindikata pridružila se i koordinatorica za Dalmaciju Zvjezdana Čagalj.

Održani su sastanci u podružnicama:

DV Trogir, Trogir

DV Sunce, Zadar

Održani su sastanci s predstavnicima osnivača u općini Dugi Rat i grada Zadra s ciljem upoznavanja s novim vodstvom SRPOOH-a te detektiranja problema koje je nužno riješiti što kvalitetnije i u kratkom roku.

Na oba sastanka napomenuli smo da je za obostrano zadovoljstvo potrebno uključivanje struke u donošenje planova i određivanje rokova u kojima će se ono što se dogovori i provesti.

SRPOOH će kao dugogodišnji socijalni partner imati sluha za

financijsku situaciju u kojima se nalaze osnivači no tražimo kontinuirano pozitivno planiranje proračuna za radnike predškolskih ustanova i hvatanje koraka sa zakonskim osnovicama i koeficijentima.

Zahvaljujemo povjerenicama gđi. Veri Goleš, DV Trogir te

gđi. Oliveri Hrabrov DV Sunce na organiziranom sastanci te članovima koji su mogli prisustvovati

10. rujan, petak DV Ivana Brlić Mažuranić, Zagreb

Izborna skupština i izvještajno - radni sastanak podružnice

Zahvaljujemo dosadašnjoj povjerenici gđi. Alenki Trokter koja mijenja život u Zagrebu za život u Istri i želimo joj svu životnu i poslovnu sreću

Nova povjerenica podružnice je gđa. Ivana Mali Vuković.

Dobro nam došla!

Veselimo se mladim novim snagama jer je to najvažnije za revitalizaciju snage sindikata

Izvijestili smo članove o aktualnim zbivanjima vezano za opće stanje u RPOO-u (izmjene i dopune zakona, pravilnika, novostima u Sindikatu te koji su prijedlozi o kojima će se razgovarati tijekom pregovora za novi Kolektivni ugovor za zaposlene u predškolskim ustanovama Grada Zagreba

Sastanku je prisustvovala i ravnateljica vrtića gđa. Iva Milković kojoj i ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu i konstruktivnom razgovoru o temama koje muče sve zaposlene u RPOO sustavu.

Veselimo se dolasku u sve podružnice u zagrebačkim vrtićima i otvaranju novih kako bi na najbolji način mogli utjecati na naša zajednička prava

Idemo dalje!

13.09.2021. DV Srednjaci, Zagreb

Sastanak je održan u prirodi, uz obalu Malog jarunskog jezera u popodnevnim satima.

Na poziv Povjerenice Katarine Rogić sastanku je pristustvovala i predsjednica sindikata Iskra VP.

Članovi su informirani

o cjelokupnoj situaciji u ustanovama RPOO-a diljem Hrvatske

o aktivnostima i ciljevima SRPOOH-a

o kolektivnim pregovorima za Grad Zagreb

imali priliku iznijeti svoje probleme te su dobili odgovore

otvorile su se nove ideje grupiranja članova iz više podružnica prema specifičnosti problema

npr. kuhari - u predškolskim ustanovama svakodnevno nailaze na mnoge prepreke u realizaciji svojih obveza, sustav nema odgovor, a organizacija rada prema u skladu s propisima struke i prema potrebama svakog djeteta dodatno otežava ionako otežane uvjete rada

Dolazimo u svaku podružnicu - odgovaramo na pitanja i

rješavamo probleme bez odgode u najkraćem roku

Zajedno ćemo učiniti da nam bude bolje jer smo uvjereni da

MOŽE I MORA BITI BOLJE

ps. iako su teme bile ozbiljne, ipak, na kratko, tako okupljeni u prirodi uz malo grickalica, keksića i sokova kao da smo bili na izletu

Sindikalna druženja su blagodat

i kolektivu donose zdravu radnu atmosferu

16.09. VARAŽDIN

11h GRADSKA VIJEĆNICA

Održan je sastanak u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina između predstavnika Grada i SRPOOH-a koji je reprezentativni sindikat u gradskom vrtiću.

Prvi puta u novom sazivu s obje strane.

Na strani Grada - gosp. Miroslav Marković, pročelnica u odlasku gđa. Dević, buduća, gđa. Vasić te ravnateljica DV Varaždin gđa. Husnjak , te na strani SRPOOH-a kao predstavnici zaposlenih u DV Varaždin- predsjednica sindikata Iskra Vostrel Prpić, tajnik- pravnik Slaven Vukašinec, sindikalna povjerenica gđa. Ana Krčar - Velimirović te članica gđa. Ksenija Sambolec.

Tijekom sastanka smo izmijenili smo probleme i stajališta o trenutnom stanju visine plaća zaposlenika varaždinskog vrtića te tražili da se u narednom periodu pri planiranju sredstava iz proračuna Grada Varaždina ima u vidu učiniti nužne korake prema povećanju plaća ZA SVE ZAPOSLENIKE DV VARAŽDIN.

Konkretno, tražili smo:

• podizanje plaće svim zaposlenicima te predložili da se to učini podizanjem osnovice ili koeficijenata,

• podizanje koeficijenata odgojiteljima s visokom stručnom

spremom tj. izjednačavanje s koeficijentom za stručne

suradnike,

• uvođenje vrednovanja dodatnim koeficijentom za zaposlenike

s postdiplomskim studijem

Dogovoren novi - bolji koeficijent za zdravstvenu voditeljicu koji nije adekvatan u odnosu na druge zaspolenike u trenutnom kolektivnom ugovoru, dok su ostali prijedlozi stavljeni na razmatranje te dodatno konzultiranje i izračune prema mogućnostima proračuna.

Dogradonačelnik je s velikim zanimanjem saslušao čime se sve bavi naš Sindikat i pri tome dobio mnogo širu sliku o cjelokupnom sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Također se povela diskusija o razlikama između privatnog vrtića i onog čiji je osnivač Grad. Želja grada je da kvaliteta bude ujednačena neovisno o osnivačima jer su korisnici djeca koja imaju pravo na jednaku kvalitetu odgoja i obrazovanja, a obzirom da grad sufunancira privatne vrtiće ima pravo propitkivati o navedenom.

Evidentno je da su u privatnim vrtićima plaće puno manje te da svi žele raditi u gradskom vrtiću.

Dogovoren je nastavak dobre suradnje i naglašena važnost partnersko socijalnih odnosa koja će imati za cilj pribiližavanje propisanom standardu te zakonskoj plaći.

13h Objekt Kozarčeva

Sastanak sa članovima- predstavnicima objekata, na kojem smo izvjestili o sadržaju sastanaka u Gradu te poslušali konkretne probleme radnika.

Zaključili smo da u potpisanom kolektivnom ugovoru na snazi ima prostora za poboljšanja no svjesni u kojim uvjetima su vođeni pregovori ( zima 2020) moramo biti zadovoljni što je kolektivni potpisan no ustrajati u zahtjevima za koje smatramo da su realni i da će doći do porasta plaća u nekoliko faza.

Pozivamo sve zaposlenike DV Varaždin da podrže jaku podružnicu SRPOOH-a i učine ju još jačom.