top of page

Izjava o politici zaštite privatnosti osobnih podataka za
SINDIKAT RADNIKA U PREDŠKOLSKOM ODGOJU I OBRAZOVANJU HRVATSKE

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske OIB: 28820458878 sa sjedištem u Zagrebu, Trg Republike 4 (dalje u tekstu: Sindikat) posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka svojih članova i suradnika. Politika zaštite privatnosti uređuje odnos prema podacima koje Sindikat prikuplja prilikom obavljanja poslova iz svoga djelokruga rada. 

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („član Sindikata“). Sindikat prikuplja osobne podatke svojih članova na način da ih članovi izričito i dobrovoljno, pisanim putem, daju prilikom učlanjenja u Sindikat tj. ispunjavanjem i potpisom Pristupnice, čime pristaju na njihovo korištenje. Osobni podaci moraju biti zakonito, pošteno i transparentno obrađivani s obzirom na članstvo Sindikata.

Korištenje i otkrivanje osobnih podataka

Sindikat će koristiti osobne podatke isključivo na način i u svrhu koja je navedena u Statutu Sindikata.

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske će koristiti osobne podatke članova i poslovnih partnera u svrhu identifikacije, komunikacije, informiranja, te izvršavanja svojih zakonskih obveza.

Sindikat neće učiniti na bilo koji način dostupnima podatke članova i poslovnih partnera trećim osobama s kojima nema sklopljeni ugovor o poslovnoj suradnji. Zaposlenici Sindikata i izvršitelj obrade podataka obvezni su poštivati povjerljivost podataka članova Sindikata i poslovnih partnera te se pridržavati općih akata Sindikat.

 

Ažuriranje osobnih podataka

Sindikat je obvezan poštivati povjerljivost podataka. U slučaju promjene osobnih podataka molimo članove i poslovne partnere da o promjenama obavijeste Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske kako bi se osobni podaci ispravili ili ažurirali.

Članovi i poslovni partneri Sindikat koji ne žele primati obavijesti Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske na e-mail adrese mogu se odjaviti od primanja obavijesti sljedeći upute na zaprimljenoj e-mail poruci koja sadrži aktualne obavijesti.

 

Prava članova Sindikata

Član Sindikata ima posebice pravo na pristup njegovim podacima, pravo na ispravak, pravo na brisanje, pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor.

 

Automatsko bilježenje podataka

Pristupom mrežnim stranicama Sindikata bilježe se automatski opće informacije koje nisu osobne (broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranicama, pregledavanje sadržaj). Te se informacije koriste kako bi Sindikat procijenio privlačnost svojih mrežnih stranica te unaprijedio sadržaj i funkcionalnost stranica.

 

Sigurnost podataka

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske ulaže velike napore te upotrebljava tehničke i organizacijske mjere kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka, pri čemu su podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, iskrivljenja odnosno krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenoga pristupa te neovlaštenog izdavanja.

Radi sigurnosti podataka na mrežnim stranicama računalni sustav koristi programe koji prate posjete na mreži te prepoznaje neovlašten pokušaj izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji izmjene podataka na mrežnim stranicama Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske strogo su zabranjeni.

 

Kolačići – Cookies

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske pridržava pravo koristiti cookije na mrežnim stranicama Sindikata.

Cookiji predstavljaju skup podataka koji služe kao anonimni individualni identifikator, što mrežnim stranicama Sindikata omogućava prepoznavanje drugog računala pri sljedećem posjećivanju mrežnih stranica Sindikata.

Cookie ne sadrži osobne podatke, nego omogućuje brže i učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koji su se već prethodno priopćili prilikom pristupa i korištenja mrežnih stranica Sindikata.

Ovlašteni ste zabraniti primanje cookija s mrežnih stranica Sindikata tako da u izborniku u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.

 

Ankete i upitnici

Povremeno na našim mrežnim stranicama provodimo ankete i upitnike. Podaci koje prikupimo tim anketama i upitnicima koriste se isključivo za potrebe Sindikata. Ako na našoj stranici objavimo uzorak odgovora na anketu, takav uzorak ne sadržava osobne podatke.

 

Veze s drugim stranicama

Mrežne stranice Sindikata mogu sadržavati veze s drugim mrežnim stranicama izvan Sindikata, a na koje se ne odnosi ova izjava o zaštiti privatnosti. Kad napuštate mrežne stranice Sindikata molimo da se upoznate s izjavama o politici zaštite privatnosti na drugim mrežnim stranicama koje prikupljaju osobne podatke.

 

Promjene izjave o politici zaštite privatnosti

Svaka promjena izjave o politici zaštite privatnosti bit će donesena i objavljena na način kao i izjava o politici zaštite privatnosti.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

 

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske
Trg Republike Hrvatske 4
10000 ZAGREB
Hrvatska
tuwpsec@srpooh.hr (Službenik za zaštitu osobnih podataka)

 

U Zagrebu, 24.05.2018. godine

 

                                                                                                                                            Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske

bottom of page